25 Aralık 2013 Çarşamba



Çalışan Bayanlar İşyerinde Nasıl Giyinmeli?
1- Egzersiz kıyafetleri: Eşofmanlar, sweat-shirt’ler ve spor ayakkabılarınızın da giyileceği uygun ortamlar vardır fakat bu sektörlerde çalışmadığınız sürece profesyonel giyimde bu kıyafetlerden uzak durulmalıdır.

2- Parti kıyafetleri: Gece dışarı çıkmak için program yapmış olmanız bile pırıltılarla, dekoltelerle, alımlı kıyafetlerde gündüz işe gidilmemelidir.

3- Dekolteler: İş hayatında ciddiye alınmak istiyorsanız; göğüs dekoltenizi sergilemekten kaçının. Bir erkeğe ciddi bir konuyu anlatırken gözlerinin nerelerde dolaştığından rahatsız olduğunuz bir an oldu mu? O vakit göğüs dekoltenizi kontrol altında tutmalısınız.

4- Beli açık bluzlar: Oryantal değilseniz işyerinde belinizi ve göbeğinizi sergilemeniz gerekmiyor öyle değil mi? Dikkati çekmek istediğiniz nokta dekolte olmadığı gibi göbeğiniz de değil. Yüzünüze dikkat çekmeye ne dersiniz?

5- Düşük belli pantolonlar: Aşırı düşük kesimler hareketlerinizi kısıtlayacak ve farkında olmadığınız anlarda istenmeyen bölgelere dikkat çekecektir. İç çamaşırı hataları ile birleştiğinde de görüntünün profesyonellikten çok uzaklaşacağı net.

6- En mini, çok mini: İlk maddede de belirtildiği gibi itibar ve güven için teninizi bonkörce sergilemeyin. Mini eteklerinizi iş dışı aktivitelere gizlemek akıllı bir taktik olacaktır.

7- Parmak arası terlik: Sahil güvenlikte çalışmıyorsunuz değil mi? Parmak arası terlikler çok şık ve çok rahat olabilirler ancak ne yazık ki büro için hiç uygun değiller.

8- Bantlı sandaletler: Çıplak bacaklar ve yüksek topuklu bantlı ayakkabılar. İşyerinde ciddiyetten ziyade parti ve eğlenceyi çağrıştırıyorlar…

9- İleti muhtevalı üstler: Üzerinde müzik ve spor dünyasından tanınmış kişilerin resimleri veyahut yazıları bulunan tişörtler çalışma ortamına ne kadar uygun olabilir ki?

10- Piercing ve dövme: Dövme veyahut piercing’inizle iş bulmanız zor olabilir. Görünen yerlerinize yaptıracağınız dövme veya piercing, o iş yerindeki ömrünüzü kısaltabilir.

Tagged: , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder